HockeyNews
PLUS

Amerikanen aktuell för återkomst till SHL

(8954) Greg Squires Örebro måljubel
Johan Bernström / Bildbyrån

Publicerad: 11 juni 2019

FacebookXWhatsApp

För två år sedan lämnade han Örebro och svensk hockey bakom sig. Nu kan Greg Squires vara på väg tillbaka.

HockeyNews.se kan avslöja att amerikanen fått sitt avtal med Kunlun Red Star uppsagt - och den kvicke forwarden är på jakt efter en ny klubb.

SHL presenteras av ATG Sport

Efter tre säsonger och sammanlagt 95 poäng tackade Greg Squires för sig på den svenska hockeyscenen sommaren 2017. Amerikanen hade då spelat för Oskarshamn och Örebro Hockey, där han under de två åren med de sistnämnda fick chansen att testa på SHL.

Även om tiden i Örebro inte bjöd på några större framgångar för laget gick det desto bättre för Squires. 24 poäng under debutåret och 27 pinnar säsongen efter öppnade dörrarna till KHL, där valet föll på Kunlun Red Star. Tiden i Kina har dock blivit allt annat än lyckad och Squires har endast noterat 69 matcher och elva poäng på två säsonger.


I två säsonger spelade Greg Squires för Örebro. Foto: Bildbyrån

Nu kan källor till HockeyNews.se även låta meddela att sejouren där är över. Kunlun har valt att bryta kontraktet med Greg Squires, som därmed behöver ge sig ut på jakt efter en ny arbetsgivare. Detta öppnar samtidigt upp för en ny spelare på SHL-marknaden.

Inget konkret kopplar för tillfället ihop amerikanen, som fyller 31 år i juli, med en flytt till Sverige. Men Squires har erfarenhet från spel här och är bekant med den svenska hockeyn.

Forwarden har dessutom gjort bra ifrån sig och är med sina 169 centimeter och snabba skridskoåkning en unik spelartyp. Lägg därtill att båda hans tidigare klubbar, Oskarshamn och Örebro, nu spelar i SHL.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!